מתנגדי החיסונים לא יאהבו את זה, אבל בקרוב מאוד המדינה תכריח את האזרחים להתחסן. כך לפחות מעריכה ד"ר איריס סורוקר, שופטת בית משפט השלום ראשל"צ בדימוס, שהייתה אורחת התכנית "בראש של מוש" ברדיו החברתי הראשון.
לדבריה, "מדינות העולם הולכות לכיוון של הטלת חובת התחסנות על האזרחים. זו פגיעה קשה מאוד באוטונומיה של הפרט. אני חסידה של זכויות הפרט ואני חושבת שצריך להיזהר מכך. מאוד מפתיע כמה מדינות דמוקרטיות כמו אוסטריה וגרמניה הולכות בקלות יתרה לקראת חובת התחסנות. גם בארצות הברית בית המשפט מגבה את הנשיא שדוגל בחובת התחסנות ומי שלא יתחסן חשוף לפיטורין. אני לא מדברת על הרחקה ממקומות ציבוריים, אלא על הרבה מעבר לכך".
היא הדגישה כי "החיסונים עוזרים ואני בעד ההתחסנות, אבל צריכה להיות מידתיות. לפטר עובד שלא מוכן להתחסן זה מרחיק לכת".
בשנים 1999 עד 2003 כיהנה חברת בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין במחוז תל אביב. ביולי 2003 מונתה לכהונת שופטת של בתי משפט השלום במחוז המרכז. משנת 1997 מלמדת קורס "דיני שליחות" בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב. מנהלת מקצועית של מרכז חת לחקר התחרות והרגולציה, הפועל במכללה למינהל בראשון לציון.
לדבריה, "ישראל סובלת מעודף רגולציה ועודף בירוקרטיה. יש כאן יותר מדי פקידים שלא נגישים לציבור. קראתי שמורים מדווחים שהם לא מסוגלים להגיש טפסים לעדכון שכר. זו בעיה קשה וצריך לטפל בזה".
הרגולציה דואגת לחלשים?
"אנחנו יודעים שלא".
מי מפקח על הרגולטורים?
"יש רשות חדשה על פי חוק חדש שאמורה לפקח על הרגולציה".
המחאה החברתית של 2011 הייתה מוצדקת?
"המחאה החברתית של 2011 הייתה מוצדקת וחוללה מהפכה".
יש טענה שקשה לעשות עסקים בישראל. זה נכון?
"השאלה מה זה לעשות עסקים בקלות בישראל. האם זה אומר גם לזהם את הסביבה? האם זה אומר לפגוע בבטיחות של העובדים? עסקים קטנים רבים מתלוננים שקשה כאן, אבל העובדה היא שישראל ממוקמת במקום סביר ברשימת המדינות שקל לעשות בהן עסקים".
ישראל מדינה מושחתת?
"יש שחיתות, אבל היא לא מדינה מושחתת".
צפו בראיון: